Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Forvert


Dere vil få god opplæring i hvordan man trener generell lydighet og takler forskjellige utfordringer  

Treffene våre er selvfølgelig gratis.Under forvertstiden dekker forverten for til valpen og eventuelt utstyr. Lund Hundetjenester dekker veterinærutgifter og forsikring.  

Generell info

Det er veldig viktig at en assistansehundvalp blir godt sosialisert og får være med forverten overalt hvor det er mulig. Valpen trenger å vokse opp i et variert og kjærlig miljø, slik at hunden blir trygg og vant til alle type situasjoner. For at valpen skal ha en best mulig sjanse til å bli en god assistansehund er det essensielt at forverten følger de instruksjoner og råd som gis, og at forvert tar kontakt ved problemer eller om noe er usikkert. En assistansehund må miljøtrenes ekstra godt. Derfor er det viktig at valpen får ta del i mye av forvertens liv. Det er viktig at den blir trygg i f.eks. kjøpesenter, traffikerte miljøer, i store folkemengder, at den klarer å beherske seg selv om det skjer mye rundt den.

Foring

Det er viktig å huske at alle valper er forskjellige. Det finnes derfor ikke et fasitsvar når det kommer til mengde mat, man må følge med valpen og justere hvis den blir for tynn eller tykk.

Valpen har godt av å ha faste rutiner for foring. Det gjør det også lettere å få valpen husren om den får mat til faste tider.Vi anbefaler at man kun bruker for av høy kvalitet. Hunden skal ikke spise menneskemat og heller aldri få mat ved bordet.

Helse

Som oss mennesker kan også valper i blant bli syke. For oss er det viktig med god kommunikasjon ved sykdom hos valpen og forvert plikter å kontakte oss ved eventuell sykdom.Det viktigste å se på er allmenntilstanden til hunden. Hvis valpen har redusert allmenntilstand så ta kontakt med oss, så vurderer vi hva vi gjør.

Det er viktig å jevnlig ta en sjekk av valpen. Ikke bare for å følge med at den holder seg frisk, men også for at valpen skal bli vant med å bli håndtert. Se i ører, sjekk poter, klør og tenner. Hvis du ser noe unormalt, så ta kontakt.

Det er viktig for hundens helse at den ikke blir overvektig. Det skal være lett å kjenne ribbeina til valpen, men om du kan se alle ribbein er den for tynn.

Hannvalpene kastreres under tiden den er hos forvert. Hvis du ser tegn til at den blir kjønnsmoden vil vi vite det. Det kan være at den blir veldig interessert i tisper, eller at han vil markere og løfter på beinet når dere går tur.

Trening

MiljøtreningEn  assistansehund trenger mye miljøtrening for å kunne bli en bra førerhund. Gjennom treff og samlinger vil dere få opplæring i hvordan dere kan jobbe for at din valp skal bli trygg i miljø og hva valpen bør gjøre i ulike miljøer.

By. 

I byen er det mange utfordringer for en liten valp. Her vil den møte masse mennesker, biler, store, bråkete busser og tog, statuer, andre hunder, masse lukter, mat på bakken og mye mer. Alt dette skal valpen bli vant med og den skal etterhvert kunne konsentrere seg om sine arbeidsoppgaver med alt dette rundt seg.

Trapper. 

Når valpen er gammel nok til å gå i trapper er det viktig at den lærer seg å gå i ulike typer trapper. Den bør gå i alle mulige slags trapper som trapper med åpne trinn, trapper med gitter, bratte trapper. Valpen må også bli vant med å kjøre heis.

Kjøpesenter. 

På kjøpesenteret er det masse folk, glatt gulv, trapper, heis, lukter og lyder.

Offentlig transport (buss, tog). 

Valpen må bli vant til å kjøre ulike typer offentlig transport som buss, tog, trikk. Her skal valpen klare å ikke la seg stresse og ligge å slappe av ved føttene til forverten.

Lyder. 

Valpen må tåle høye lyder uten å bli redd eller skremt.

Lydighet

For å få god lydighet med valpen din er det viktig at man er bestemt og konsekvent. Vi kommer til å trene sammen på alle elementer når vi har samlinger. Noen av tingene valpen bør lære er: sitt, dekk, bli, plass, fot, innkalling, gå pent i bånd.

Lek

En labrador har et naturlig jaktinstinkt som ikke passer med å være førerhund. Av den grunn skal ikke hunden leke leker som trigger dette instinktet. Det innebærer at man ikke skal kaste objekter til hunden (pinner, ball, leker osv.). Man skal heller ikke leke draleker med valpen.For en labrador som er glad i mat og belønning vil også en lydighetsøkt være som en lek. Valpen blir også mye raskere sliten av psykisk trening enn fysisk trening.

Andre hunder

Valpen bør få muligheten til å treffe andre hunder og lære seg hundespråk.Men, den skal ikke hilse på alle hunder når dere er ute og går tur. Da vil den få en forventning til at det skal skje noe hver gang dere treffer en hund og det er ikke ønskelig.

Noen små huskeregler:

Share on Facebook

Logg inn